Юлия Томова-Милева

Моето име е Юлиана Томова-Милева и съм хореограф на ДВТФ „Таласъмче“ и МФ „Охана“. Заедно с колегите си всеки ден се стараем  да предадем любовта си към изкуството на нашите ученици. 

Танцът за мен е начин на живот, път и изразно средство, разбираемо еднакво добре по целия свят. Като единица умее без думи да разкаже история, да плени и покори, както изпълнителите, така и публиката. Обвързан с песента и театъра, той достига нови висини, правейки спойката между трите изкуства, превръщайки мюзикъла в съвършен спектакъл за очите и душата.

Щастлива съм, че имам  възможност да творя красота, съвместно с такива големи професионалисти като Димитър Костанцалиев и Тодор Янкулов (сега мой колега, но и моят първи учител по актьорско майсторство). Това са хора с утвърден стандарт на работа, постигайки  впечатляващи резултати, както в творческата си дейност, така и в личната комуникация с децата.

 

Биография


Родена на 05.01.1989 г. в гр. София. Средното си образование завършва в 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри“ с италиански език. Висшето си образование (бакалавър) завършва в Националната Академия за Театрално и Филмово Изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“, специалност Театър на движението, при доцент Петя Стоилова през 2011 г. Получава допълнителна квалификация – Педагогика в Югозападен Университет (ЮЗУ) „ Неофит Рилски“ през 2014 г. След дипломирането си, през 2011 започва работа в Столичен Център за Работа с Деца, като преподавател класически, модерен балет и хип-хоп. През 2013 г. започва работа, като хореограф в Детска-вокално театрална формация „Таласъмче“, където работи и до днес.

 

Реализирани проекти


  • 2009-2011 – „Натемия“ – танцов спектакъл;
  • 2010-2011 – „Ерос и Психея“ – танцов спектакъл;
  • 2011-2013 -„Boulesque“ – танцов спектакъл базиран на един от най-известните мюзикъли в цял свят;
  • от 2013 „Boulevard“ – вариететен спектакъл; „Шшшт, попей ми“ – авторски филм на режисьора Андрей Волкашин и Петър Вълчев; „Бурунданга“ – криминална романтична комедия; „Сватовницата“ – комедия по Торнтън Уайлдър.

 

Хореограф мюзикълите на ДВТФ „Таласъмче“


  • „Трите феи и спящата красавица“,
  • „Денят на прошката“,
  • „Последното желание“ от Димитър Костанцалиев и музикално-театралния спектакъл 
  • „Звездите на Венеция“ на Младежки камерен хор „Охана“.