tala_up
za nasuchastianagradialbumigaleriakontakti

 

И Н Ф О Р М А Ц И Я

за детска вокално-театрална формация
“Т А Л А С Ъ М Ч Е”

Детска вокално-театрална формация “Таласъмче” е съзадена през 1992 година от композитора и диригента Димитър Костанцалиев, който е и неин художествен ръководител. В тази забележителна група, участват деца на възраст между 4 и 14 години. Освен с пеене и вокална постановка, децата учат солфеж, актьорско майсторство и модерен балет при квалифицирани преподаватели.
Репертоарът на групата е изключително разнообразен. Тя изпълнява детска забавна музика, църковно-славянски песнопения, класически и народни песни, както и съвременна попмузика.
Голяма част от репертоара се състои от песни, чийто текст и мелодия са инспирирани или създадени от деца, членове на групата. До този момент формацията има издадени пет албума: “Веско-Барбалеско”, “Морски сънища”, “Таласъми без налъми”, “Тиха нош, свята нощ”, “Най-доброто от Таласъмче” и един CD албум със заглавие “32 любими песнички за деца от “Таласъмче”. Много от песните на групата са включени в сборни аудио касети на издателства “Театър Пан”и “Бойко Кънев”, както и песни специално създадени и изпяти за тях..
ДВТФ “Таласъмче”е участвала в проекти включени системата за изучаване на английски език- “Домино”-1,2,3, на издателство Летера.
Формацията обогатява традиционната представа за хорово пеене с театрални и хореографски постановки. Песен, танц и театър са чудесно съчетани в деветте поставени до сега мюзикъли и музикални спектакли: “Вълшебната песен”, ”Морски сънища”, “Таласъми без налъми”, “Здравей ваканция”, “Кой вярва в Дядо Коледа”, “Салът”, “Звездите на Венеция” ,“В царството на буквите” и „Трите феи и спящата красавица, които са играни многократно в София и страната. Техни видеозаписи са излъчвани по националната телевизия и частните телевизионни канали. Някои от песните в тях, спечелиха първи награди за композиция на международни фестивали в Италия, Дания и България.

deca